
Vi drog väster ut för mer än 25 år sedan och hamnade här, vid foten av Kinnekulle.
Med två små barn satte vi bo på Olof Månsgården i Kestad och startade vårt liv på landet. En avstyckad gård med stor trädgård och flera hus att ta hand om blev vår plats på jorden, vilket vi aldrig ångrat.
Husen har renoverats och gjorts om för olika behov utmed vägen till fårstall, hönshus, B&B, ateljé och nu har vi en matstudio i vår gamla ladugård. Barnen har vuxit upp och blivit fyra och finns med i vår verksamhet på olika sätt. Vi som driver verksamheten heter Maria och Per Åke Jern och vill delta i att skapa en levande landsbygd. Vi tänker lokalt och hållbart i de val vi gör och vill delta i utvecklingen av vår vackra bygd. I trädgården odlar vi grönsaker, örter, frukt och bär som vi vidareförädlar och tillagar i vår matstudio. Runt om i skogarna plockar vi svamp och ramslök som blir fina smaksättare. Från vår äldste sons gård får vi finfint lammkött och flera av leverantörerna finns nästgårds.
Intresset för mat och att producera sin egen mat var en av anledningarna till att vi flyttade hit. Per Åke har sen 15- årsåldern arbetat med mat och har en gedigen kompetens samt leder arbetet i köket. Maria har erfarenhet inom flera branscher och har ansvar för odlingarna, mathantverket samt admin och service. Vår äldsta dotter är dryckesansvarig och sköter den digitala marknadsföringen. De yngsta barnen och svärsonen rycker in när det behövs.
Vi ser oss som en rörlig verksamhet som gärna tar tillvara inspel och möjligheter till samarbete. Vi är nyfikna och lyhörda och har såklart en hel del egna idéer.
Vår verksamhet har hitintills anordnat bröllop, pubkvällar, middagar med gästkockar, catering, familjemiddagar, sommarbistro, cookalong, vinprovningar, söndagsluncher, musik och matevent samt så deltar vi naturligtvis på Kinnekulles egen Vårrunda tillika Höstrunda. Vi deltar också på Bondens marknad och andra event med vårt mathantverk.
Vi vill bjuda på lokalproducerad matglädje med ärliga smaker i en varm och välkomnade miljö.
Olofmånsgårdens Skafferi drivs av Maria och Per Åke Jern med familj. Vi har bott i Kestad sen 90-talet och öppnade vår verksamhet sommaren 2022.





